Coneixem les entitats de Sant Quirze: Associació Country Mussol Sant Quirze.

La Fina és menuda i eixerida, els ulls li brillen i sempre té el somriure a punt; és pura vitalitat, ella diu que li ve de la passió pel ball.

Es defineix com administrativa de professió i ballarina de vocació; es nota, perquè fins i tot els ulls li ballen!

Ens trobem per parlar del country i l’associació que lidera juntament amb el seu marit, el Josep Gabriel; una febre que se’ls va encomanar fa molts anys i que ja forma part de les seves vides. Fins i tot es fa estrany parlar amb ella i veure-la sense el barret 😂.

El country és una música que se solia tocar i ballar als locals anomenats honky-tonk (els graners americans) on es reunien els grangers de pobles més aviat desafavorits dels estats del sud dels EUA, i que servia d’esbarjo als treballadors de les mines i les granges que eren lluny de les grans ciutats.

I et preguntaràs: què hi pinta, a Sant Quirze, una associació de country?

Si els has vist ballar alguna vegada i tens curiositat per saber-ne alguna cosa més, t’expliquem algunes anècdotes i secrets de l’associació, para atenció.

Tot va començar entre un grup d’amics que anaven al local Nashville, a Terrassa, fa més de 30 anys. Quan va tancar, es van quedar sense local per trobar-se, i aquí va néixer la llavor de Country Mussol (tot i que de seguida van obrir altres honky-tonks com el Legends, a Terrassa, o el Bar d’en Greg, a Rubí).

1️⃣ Saps per què duen el nom de Clandestins a la samarreta?

Van començar sent tot just quatre parelles que volien assajar, però se’ls anaven afegint persones interessades fins que ja no cabien a cap casa. Així doncs, van decidir buscar un lloc públic per fer-ho. Però no volien córrer el risc que els cridessin l’atenció, i cada dia ho feien en un lloc diferent: les Morisques,

Can Feliu, Can Gambús… això també els va fer pensar que eren com els nòmades del country, que seguien una ruta, i van afegir el logo de la Route 66 a la samarreta. Voilà, ja tenim la samarreta tunejada!

Els Clandestins del country feien la ruta 66 per ballar.

2️⃣ Sabies que participen en un programa de ràdio local? Cada mes intervenen en el programa de Ràdio Sant Quirze Temps de country, amb ganes de divulgar aquesta modalitat de ball i convidant persones referents que ens puguin il·lustrar sobre el tema: David Vilellas, Montse Moscardó, Montse Chacino, Neus Lloberas, etc.

Sempre amb la col·laboració dels membres de l’associació, com ara la Mercedes Ruiz, el Josep Antoni o el Jordi Rivilla.

3️⃣ Fan una labor social: són el punt de trobada de moltes persones, algunes que estan soles i d’altres aficionades al ball. El country els ajuda a socialitzar, estar en forma mentalment i físicament (te’n faries creus, dels embolics que hi ha amb les coreografies!), i conèixer altres cultures gràcies a les trobades que fan amb associacions d’altres països.

Fan workshops a Itàlia, França, Hongria, Madrid, València i molts pobles de Catalunya.

Ah, i cada any van a Salardú a una trobada de 3 dies per fer pinya, inventar noves coreografies, fer salut i ballar fins a no poder més.

4️⃣  A Sant Quirze hi ha diversos grups d’assaig segons l’experiència. Tant si ets principiant com si ja en saps molt, t’animem a participar-hi, segur que t’ho passaràs pipa! El kit bàsic per ballar es compon de: barret, botes, texans i camisa (de quadres o de serrells).

5️⃣ El country es balla de manera diferent segons el país. A Catalunya tenim diferents tipus de coreografies, que els amics francesos coneixen com “country a l’estil català” i ja és reconegut a tot Europa. Hi ha els estils Line Dance, creuat o contradents, rotllana i Two Steps (que es balla en parella).

6️⃣ Les coreografies consten de blocs de 8 passos (en poden arribar a tenir 16, 32, 64…i fins a 80!). S’ha de tenir molta memòria, per això diuen que és un gran aliat per mantenir actiu el cervell.

Apa, ja els coneixes una mica més. Si et ve de gust anar a fer un tastet, o simplement vols estar al cas de les ballades i sortides que fan, pots seguir-los els passos aquí: Facebook i Instagram.

Deja un comentario