La teràpia de compressió

Article de Manoli Corona, especialista en teràpia de compressió

Arriba l’estiu i això comporta vacances i viatges que sovint impliquen passar moltes hores asseguts al cotxe, avió o tren, fet que pot derivar en trombosis venoses i fins i tot ictus. És per aquest motiu que, com a especialista en teràpia de compressió, us detallo els motius pels quals heu de portar mitjons o mitges terapèutiques quan hàgiu de fer viatges que suposin estar asseguts i quiets més de dues o tres hores.

La teràpia de compressió a les cames es considera aconsellable durant viatges llargs a causa de diversos motius. Aquí us en mencionaré uns quants:

Prevenció de la trombosi venosa profunda (TVP)

Durant els viatges llargs, especialment en avions, és habitual que les persones romanguin assegudes durant períodes prolongats sense gaire moviment. Això pot augmentar el risc de desenvolupar coàguls sanguinis a les venes profundes de les cames, coneguts com a trombosi venosa profunda. Les mitges de compressió graduada apliquen una pressió ferma i gradual a les cames, cosa que ajuda a promoure el flux sanguini i redueix la possibilitat de formació de coàguls.

Reducció de la inflor i la retenció de líquids:

La manca de moviment i la posició sedentària durant els viatges prolongats poden provocar acumulació de líquids a les extremitats inferiors, el que es coneix com a edema. Les mitges de compressió ajuden a comprimir els teixits tous de les cames, cosa que afavoreix el flux limfàtic i ajuda a prevenir la inflor i la retenció de líquids.

Millora de la circulació sanguínia:

La teràpia de compressió ajuda a millorar la circulació sanguínia a les cames en facilitar el retorn venós. En aplicar pressió des del turmell cap amunt, les mitges de compressió comprimeixen les venes superficials i els músculs, cosa que ajuda que la sang flueixi més eficientment cap al cor.

Alleugeriment de la sensació de cames cansades i fatiga:

Durant els viatges llargs, és habitual experimentar una sensació de pesadesa, cansament o fatiga a les cames a causa de la manca de moviment i la posició asseguda prolongada. Les mitges de compressió poden ajudar a alleujar aquests símptomes en estimular la circulació i proporcionar un suport suau als músculs de les cames.

Avui dia, al mercat hi ha varietat de teixits de diferents marques i qualitats d’acord amb la moda que, a més de terapèutics, són còmodes i atractius. Si heu de fer un viatge llarg, us aconsello que us poseu en mans de professionals, perquè sempre és millor prevenir que curar i perdre l’oportunitat de gaudir d’unes merescudes vacances.

És important destacar que si teniu alguna condició mèdica, com una malaltia arterial perifèrica o insuficiència venosa crònica, és recomanable consultar un professional de la salut abans d’utilitzar la teràpia de compressió o qualsevol altra mesura preventiva durant els viatges llargs.


Podeu contactar amb la Manoli Corona a la seva botiga a Sabadell:

SUMED: Av. 11 setembre, 143 08208 SABADELL 

Telèfon: 937278988

Email: info@sumed.cat

www.sumed.cat 

1 comentario en «La teràpia de compressió»

Deja un comentario