Coneixem les entitats de Sant Quirze: Consorci per la Normalització Lingüistica de Sant Quirze

El Carles Cassanyes és el tècnic de l’oficina del Consorci per a la Normalització Lingüística de Sant Quirze, que depèn del Centre de Normalització Lingüística de Sabadell (s’hi va integrar el 1992).

Des que hi treballa, sempre ha anat amunt i avall. Podem dir que ha conegut més ubicacions de l’oficina que cap altra entitat del poble. En aquests moments el podreu trobar a la Masia de Can Feliu, al primer pis.

L’entitat té l’objectiu de facilitar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua catalana en tots els àmbits. Ofereix diversos serveis, tant a la ciutadania com a les empreses i entitats del poble:

  • Cursos de català per a adults (presencials i en línia),
  • Assessorament en normativa lingüística, tant pel que fa a correccions com a recursos (vocabulari específic, lèxic o materials) i
  • Dinamització (foment de l’ús del català), amb la finalitat d’aconseguir que les empreses i comerços locals l’incorporin amb normalitat.

Un dels seus projectes, Comerços aprenents, ofereix al comerç local regentat per immigrants una formació bàsica en llengua catalana per a les persones que fan atenció al públic i parlen molt poc en català.

Són píndoles de 15 minuts per aprendre fórmules de salutació i comiat, els numerals per indicar preus, els dies de la setmana… el català bàsic per entendre’s amb els clients, vaja.

Ens animen a contemplar la llengua com una riquesa, i a mantenir la llengua (el català) per facilitar que les persones que l’estan aprenent la puguin sentir i practicar.

Des del CPNL es promou el voluntariat per la llengua (parelles lingüístiques) i es col·labora amb l’Escola d’Adults l’Olivera, que s’encarrega de fer l’acolliment de nivell bàsic per a persones nouvingudes.

Per a les sòcies de l’ADEESQV tenen un servei molt interessant: si tens catàlegs, correus, una web o el que sigui que t’interessi actualitzar i tenir la seguretat que està ben escrit, els pots enviar el text (en format editable, perquè hi puguin posar comentaris) a: santquirze@cpnl.cat

En uns dies et retornaran el text corregit i amb suggeriments perquè aprenguis a millorar per a les pròximes vegades. El servei és gratuït, val la pena aprofitar-lo per garantir uns textos impecables! Trobaràs informació sobre les condicions d’ús aquí: https://www.cpnl.cat/serveis/empreses/correccio-de-textos/

Deja un comentario