Un sistema sostingut per les dones

El Dia Internacional de la Dona, des de l’ADEESQV volem posar de manifest allò que la pandèmia global per COVID-19 ha evidenciat: els últims anys, en les manifestacions i reivindicacions d’aquest dia, que hauria de ser el de la celebració de la igualtat, encara l’hem hagut d’anomenar Dia de la Dona.

El tsunami que ha suposat la pandèmia, i les subsegüents onades de contagis, han deixat al descobert les mancances en el sistema laboral, han intensificat les exigències en l’àmbit privat i han agreujat el desemparament que patim les dones en l’estructura de la nostra societat.

Des de l’ADEESQV ens hem alineat sempre amb valors feministes com la sororitat, el juntes som més fortes.

Durant aquesta crisi s’ha destacat el paper dels professionals de l’àmbit sanitari, la majoria dones, que amb la seva generositat han estat en primera línia per tenir cura de tota la societat, vetllant per les persones.

Ja ho sabíem gràcies a alguns estudis; però ara hem pogut comprovar com, en les grans crisis humanitàries, la xarxa que teixim les dones és el principal suport, és el que permet afrontar i tirar endavant tota l’estructura que ens envolta, sigui familiar, empresarial, social, etc.

Però també és a causa de la precarietat amb què es desenvolupen aquestes tasques que es manté el desequilibri estructural que ens allunya del nostre objectiu: la igualtat real.

Avui volem denunciar que les nostres sòcies, igual que moltes empresàries i emprenedores, s’han vist afectades per la COVID, amb moltes diferències respecte els nostres companys empresaris i emprenedors. Reivindiquem que una de les causes ha estat la gàbia mental o doble presencia, que necessitem que sigui reconeguda, per tal d’equilibrar càrregues de feina i evitar dobles jornades invisibles.

I, finalment, juntes i diverses continuarem reclamant la integració dels diferents col·lectius en el món professional, especialment “les dones migrants, les joves i les grans, les persones de gèneres dissidents, les dones amb diversitat funcional i sensorial i emprenedores en qualsevol àmbit.”

Des de l’ADEESQV ens comprometem a continuar lluitant per la igualtat, des de l’empoderament personal i treballant des dels nostres àmbits professionals per promoure una IGUALTAT REAL I GLOBAL

Deja un comentario