Dia de la Dona 2023

En el Manifest del Dia de la Dona de l’ADEESQV de 2023 volem fer una mirada enrere per reconèixer el llegat i les fites assolides per les dones que ens precedeixen, tant en els nostres àmbits familiars com en els diferents papers que exercim en la societat: empresària, veïna, ciutadana del món i del món digital. Per tot seguit fer una mirada de present i futur, advertint el gran camí que se’ns presenta per recórrer juntes i plegades, dones i homes, afrontant els reptes que ens ofereix la nostra societat sempre amb una perspectiva feminista, és a dir, la de la igualtat entre dones i homes.

Enguany el Dia Internacional de la Dona està dedicat al món digital inclusiu, innovació i tecnologia per la igualtat de gènere. En aquest àmbit la dona ha contribuït al món digital indubtablement, però, contra tot pronòstic, el que és prova de la nostra capacitat i empenta. Actualment, el sector de la tecnologia i el món digital són entorns en què és més palès la infrarepresentació professional i acadèmica, així com menysteniment del seu prestigi professional. Per tant, és necessari posar el focus en aquest àmbit, que més enllà de ser un escoll pot representar la clau per a l’empoderament femení, facilitant l’accés al coneixement i oferint una oportunitat per afrontar aquestes desigualtats.

Des de l’ADEESQV encoratgem a les nostres associades a explorar aquest món digital des del l’àmbit incipient de la participació ciutadana femenina per tal que se’ns escolti, fins aprofitar-lo per desenvolupar, innovar i participar en la creació, ús i regulació de la tecnologia; així com emprendre i crear nous projectes. Perquè no fer partícips a les dones en totes les seves possibilitats en l’àmbit de la tecnologia i el món digital és una pèrdua d’oportunitat, de talent i econòmica.

En el mateix sentit de reconeixement, volem aprofitar l’oportunitat per fer una mirada enrere en la nostra associació, la primera de Dones Empresàries del nostre municipi; i, agrair tant a les persones que formen i han format part de la mateixa, com especialment a les associades que han estat al capdavant com a membres de junta, i, han fet néixer i créixer l’ADEESQV, fins aquest juny en què celebrarem el nostre 5è aniversari. Agafem el testimoni amb el repte de continuar creixent i acompanyant a les nostres associades en el nostre camí professional, i, de vegades fins i tot el personal, amb un clar objectiu de millora contínua, però també de gaudi de les fites assolides i del camí que anem fent. Que tingueu molt bon Dia Internacional de la Dona.

Deja un comentario