Aquest mes parlem amb…. Raquel Jiménez

Advocada | Directora de Niudem, Consultoria legal

Presidenta de l’ADEESQV 23-25

Quins reptes o obstacles has trobat al teu camí professional pel fet de ser dona?

Principal repte, convèncer-me a mi mateixa de que no hi ha cap obstacle. Si n’hi ha algun, sempre m’ho he pres com un repte.

Què significa ser empresària per a tu, actualment?

És la possibilitat de ser creativa per definir el meu projecte i per crear el meu equip de treball. Treballo en una professió amb unes formes d’actuació bastant definides, però jo volia traspassar algunes línies, com ara integrar-me en les organitzacions dels meus clients com una persona més de l’equip però aportant una visió externa i especialitzada. Això em permet tractar qüestions i problemàtiques jurídiques amb diferents posicions dins de les empreses clients, cosa que genera més confiança a les persones i a mi em dona un millor coneixement de les problemàtiques que hi ha.

Per què creus que vas començar a emprendre quan vas començar? Què t’hi va portar?

La vida m’hi va portar, la veritat. En un moment donat vaig decidir abandonar una feina, tenia molt clar que ho volia fer però tenia ni idea de quin seria el pas següent. Podia haver buscat feina, però vaig tenir l’oportunitat d’associar-se amb una companya i crear un projecte, que ha perdurat vint anys. En aquell moment, totes dues opcions em semblaven igual de factibles, però una la tenia ja plantejada i l’altra (buscar feina) havia de començar a treballar-la. Val a dir que la meva parella, ara marit, era autònom; i el meu avi també ho havia estat. Per tant, tenia bons referents que em feien veure que era una possibilitat real.

A què et dediques?

Soc advocada i tinc actualment una empresa de consultoria legal. 

Professió del teu pare?

Metal·lúrgic. Va treballar tota la vida laboral a la Unitat Hermètica. 

Professió de la teva mare?

Ella també era metal·lúrgica, va treballar tota la vida a l’ABB. 

Tens germans? Quina posició ocupes?

Tinc un germà més petit, jo soc la gran.

Color preferit.

Blau.

Platja o muntanya?

Muntanya. 

Sol o lluna?

Lluna. 

Hotel a primera línia/cèntric o bé perdut?

Perdut. 

Truita de patates: amb ceba o sense?

Amb ceba. 

Futbol o bàsquet?

Handbol. Vaig iniciar-me a l’handbol a la vegada que la meva filla, és a dir, quan ja era molt gran per aquest esport. Vaig jugar només 3 o 4 anys i ho vaig deixar, però fa poc he tornat a “recaure”. Soc la més dolenta del món jugant, de veritat, però m’ho passo molt bé; a més, tinc la sort de tenir unes companyes excepcionals i molt generoses.

Carn o peix?

Arròs. Menjo tant carn com peix, però prefereixo l’arròs. 

Ets més de vermut o de cafè?

Cafè. M’agrada molt el cafè, però suau, aromàtic, com una infusió. A casa tinc una cafetera de gra que mol al moment i pots gaudir de tot l’aroma del cafè acabat de moldre.

Pizza preferida?

De Tonyina. 

Plat preferit de casa teva?

Amanida de taronja amb tonyina… a més d’alguns plats d’arròs, esclar. 

T’agrada cuinar? De quin plat et sents orgullosa?

M’agrada cuinar, però qui cuina habitualment a casa és el meu marit. Jo no tinc mai plats definits, sempre faig invents. Mai faig el mateix. Obro la nevera i començo a provar combinacions. Afortunadament, la majoria de vegades els invents surtin relativament bé.

Actor o actriu preferida?

Daniel Craig en tots els James Bond que ha interpretat. Com a actriu, però sobretot per la seva activitat pública, la Jane Fonda.  La sèrie de Grace i Frankie de la Jane Fonda m’ha semblat genial.

Quina pel·lícula veuries mil i una vegades?

Skyfall.

Algun petit plaer o hobby que fas en el teu temps lliure?

Passejar amb el meu gos pel camp o la muntanya i també amb el meu marit.

Esport o pràctica preferida?

Senderisme i Handbol. 

Quina és l’última formació que has fet?

L’any 2022 he cursat una formació per acreditar-me com agent d’igualtat. També al 2022, un curs d’expert jurídic en Seguretat i Salut Laboral. 

Llibre o lectura interessant. Per què?

Llegeixo molts blogs o articles relacionats amb novetats legislatives o tendències en jurisprudència, que s’està posant tot tan complicat que ni en les millors novel·les negres.

Però sempre tinc alguna novel·la negra a la tauleta, és un gènere que m’agrada molt. Ara tinc a mitges Un lugar a donde ir, de María Oruña.

Com a llibre de reflexió, acabo de començar un llibre d’una sòcia de l’Adeesqv, La coherencia del síntoma, de la Silvia Guinart.

I, quan vull desconnectar, opto per alguna cosa de chick lit: Marian Keyes i altres autores similars. 

Estàs farta de…

Sobretot, de la pèrdua de la cultura de l’esforç. Per a mi, l’esforç també és reconfortant, fins i tot en gaudeixo, ja que per a mi és molt millor allò que aconsegueixo amb esforç. Que es perdi aquesta cultura de valors, en què els mèrits i l’esforç han de ser el fonament del nostre dia a dia, em decep enormement. Veig que ara es persegueix la immediatesa, aconseguir molt més amb molt menys esforç.

Avui estic…

Feliç.

Una de les millors coses a la vida és...

Tocar pell de les persones que estimes i la teva família, inclosos i, especialment, els membres peluts (tinc gat i gos).

Jo mai mai...

No soc gaire de dir mai mai; però si he de dir quelcom, trobo difícil que mai em pogués sentar bé aconseguir quelcom que no m’ho hagués treballat i cregués que no m’ho mereixo.

Entrevistes en premsa

El 18 d’abril, van fer una entrevista a la Raquel, com a presidenta de l’ADEESQV al Diari de Sant Quirze.

La podeu llegir en aquest enllaç: Entrevista al Diari de Sant Quirze

Maig 2023

Vols posar-te en contacte amb la Raquel? A la seva fitxa del directori trobaràs el seu contacte!

Deja un comentario