Anna Maria Leiva

Aquest mes us presentem una persona que és, en si mateixa, una entitat:.

Té 75 anys, però no ho sembla. Vols saber quin és el seu secret? En Domènec, el seu marit, l’Olga i el Roger (els fills) i els cinc nets que té, que són el seu motor i la seva gasolina.

L’Anna va ser la primera auxiliar administrativa de l’Ajuntament de Sant Quirze (quan només tenia 1.530 habitants). Ara està jubilada, després de 49 anys de servei al poble que li han donat una visió i un coneixement de tot el que hi passa i de moltíssima gent que ha anat coneixent.

És estimada i reconeguda a tot el poble com una dona activa en el teixit social i solidària. L’Anna Maria Leiva és la persona que apareix en moment crítics per donar un cop de mà, organitzar i resoldre tot el que calgui. Tot, gràcies a la xarxa de persones que ha anat coneixent i que l’han incorporat a la seva agenda com una persona connectora i activa. Com dèiem, imprescindible.

Gestiona un grup de Whatsapp amb més de 450 persones a qui cuida i vetlla com una bona amiga. Si no estàs en el millor moment i l’Anna ho sap, segur que dedicarà una estona a preguntar-te com vas, si necessites res, donar-te ànims, enviar-te receptes saludables…

Hi ha moltes causes per a les quals ha mobilitzat gent del poble de totes les edats i condicions recollint menjar, muntant un magatzem de roba ben organitzada, enviant material mèdic, posant en marxa camions i el que calgués sense defallir: Croàcia/Bòsnia, La Palma, Ucraïna, Sor Lucía Caram, etc. Tothom respon a la crida d’aquesta dona valenta i lluitadora.

Fa les coses de cor, perquè no sap estar-se quieta. Necessita treballar en alguna causa, saber que no li pesen els anys i que encara pot aportar molt a la societat. Ha estat tota la vida formant-se per estar preparada, i ara els nets l’ajuden a estar actualitzada: li han ensenyat a manegar-se a Facebook, Instagram i altres xarxes des de les quals fa la seva tasca.

Vol aconseguir que la Diputació ens doni el títol de “vila florida”, així que també és impulsora de la iniciativa Sant Quirze temps de flors, que la sequera ha estroncat (temporalment, que l’Anna no es rendeix tan fàcilment!). Mentrestant, promou una iniciativa per recuperar festes populars antigues.

Espera, que això no és tot!

Des de 2022, l’Anna també fa un programa de ràdio a l’emissora de Sant Quirze. Els dimecres de 18.00 a 19.00 la podràs escoltar parlant d’alimentació saludable (és vegetariana des que tenia 30 anys, actualment flexitariana perquè sí que menja peix). Ah, si no la pots escoltar en directe, descarrega el pòdcast 😉.

Sant Quirze li ha reconegut la tasca de tota una vida amb el premi Mussol 2022, ben merescut.

Gràcies, Anna, per fer que el món sigui un lloc millor!

Deja un comentario