Associació Artística i Cultural Grup TT (Traç i Taca)

L’associació, constituïda el 2018, és el resultat d’una trajectòria de més de 16 anys que va tenir els seus inicis a les classes de pintura i dibuix que impartia l’artista Jordi Alba al Cercle de Cultura de Sant Quirze. 

Degut a l’increment dels alumnes assistents i les activitats organitzades pels artistes dels tallers, es va proposar constituir una associació independent del Cercle de Cultura, per tenir més autonomia. El primer president va ser el també artista Àlex Castro, i actualment presideix l’entitat la Candice Sarmiento, una de les alumnes i artista des de fa molts anys.

Aquest projecte artístic ha aconseguit engrescar més de 65 persones que en són sòcies i 52 alumnes dels diferents cursos que imparteixen actualment. La mitjana d’edat és cada cop més baixa; actualment se situa en 50 anys aproximadament.

La història del Grup TT és molt habitual: persones que comparteixen inquietuds artístiques i culturals i que busquen un lloc on poder compartir moments practicant les diferents tècniques i disciplines per aprendre i inspirar-se junts.

El local que els acull, al carrer Nou, és un epicentre cultural a la nostra comunitat. Especialment en dates com el Dia de la Dona, la Festa Major o les festes de Nadal, on hi ha una gran varietat de quadres exposats que també estan a la venda.  

A les seves instal·lacions, aposten per la sostenibilitat i la salut, fer servir dissolvents ecològics i sense tòxics. Aquesta decisió reflecteix la consciència dels membres respecte a la importància de preservar el nostre entorn i garantir un espai saludable per a la pràctica artística.

La seva aposta per la creativitat inclou també tallers per a nens en les activitats que organitzen per a la ciutadania, amb una visió inclusiva i educativa.

L’associació és molt activa i participativa. Organitzen activitats trimestrals com ara sortides a exposicions i museus, cine fòrums, xerrades sobre moviments artístics o artistes… a banda dels cursos d’iniciació o de perfeccionament que enceten cada curs. Els podeu seguir a Instagram per estar al cas del que fan: @as_gruptt

Deja un comentario